A józan paraszti ész teljes hiánya

A napi ügyek intézésekor szinte minden esetben akad egy olyan kreténség amit megváltoztatva vagy egyszerűbbé téve én személy szerint boldogabb lennék, de gondolom nem csak én. Le a bürokráciával!

Friss topikok

  • egy hang: Teljesen igazad van! Politikai demokrácia alapja a gazdasági demokrácia lenne, ami sose volt. Ha t... (2010.11.03. 15:38) Minek nekem bank???

Linkblog

Archívum

MNYP

2010.11.25. 07:16 | Robot___ | Szólj hozzá!

Megy a pörgés rendesen a nyugdíjpénztár körül az biztos. Tény hogy rendkívül gusztustalan ahogy a Fidesz most rendezi a dolgokat, de az se volt semmi, amikor a MNYP kiküldte, hogy bocsi ebben az évben elbasztuk a pénzedet, igaz, hogy nagy hozamokkal csábítottunk. Ettől jobb lett volna ha nem csinálnak semmit.

Az pedig még jobb lett volna, ha az állam nem próbálna meg helyettem gondolkodni és gondoskodni és hagyné, hogy a pénzemet úgy költsem el ahogy akarom. MNYP ide vagy oda akkor is át kellett utalni és ezután is át kell utalni. Örülnék neki ha nem kellene utalni, havonta párszázezerrel több maradna a cégben, nagyobb dolgokat tudnánk megfinanszírozni.

Persze nem mindenki gondolkodik így, az emberek egy része hó végén tuti elinná a nyugdíjpénzt, ezért kell, hogy valaki fogja a kezüket. Az egyetlen jó dolog az MNYP-ben, hogy örökölhető. A többi az bullshit.

Egy ideális állami nyugdíj is úgy működik, hogy az ember befizeti és azt a pénzt félreteszik. Aztán amikor vén kripli lesz akkor van honnan fizetni. Így nem kell rettegni az elöregedéstől, népességfogyástól stb. A felhalmozott lóvé pedig sokkal többet kamatozhatna egy kupacban mint sok kicsi MNYP trükközése mellett.

Nehéz elfogadni, de a Fidesz úgy érzem nem hobbiból akar ennyi lóvéval bűvészkedni. Jó lenne azt az államadósságot lefaragni. Most befizetni valamennyit, megvágni a kamatokat, mindjárt több marad a kasszában. Mert mi is megy most? Az állam hihetetlen kamatokat fizet világbanknak és még ki tudja ki mindenkinek havi szinten. Ha csak ettől meg lehetne szabadulni, mindjárt pozitívba menne át a dolog. Ha pedig pozitívban van a cucc akkor lehet felhalmozni tartalékot, vagy adót csökkenteni. De addig lehet sírni, nem fog menni.

A bejegyzés trackback címe:

https://irodakukac.blog.hu/api/trackback/id/tr422471854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása