A józan paraszti ész teljes hiánya

A napi ügyek intézésekor szinte minden esetben akad egy olyan kreténség amit megváltoztatva vagy egyszerűbbé téve én személy szerint boldogabb lennék, de gondolom nem csak én. Le a bürokráciával!

Friss topikok

  • egy hang: Teljesen igazad van! Politikai demokrácia alapja a gazdasági demokrácia lenne, ami sose volt. Ha t... (2010.11.03. 15:38) Minek nekem bank???

Linkblog

Archívum

Minek nekem bank???

2010.11.03. 13:19 | Robot___ | 1 komment

Pénzügyi kisokos ihletett, hogy egy régebbi banki agyalásomat kiírjam magamból.

Vállalkozások nagyon jól tudják, hogy milyen jó is ha az embernek van bankszámlája. Jól le lehet nyúlni. Hát akkor ne legyen. Ez tiszta eretnekség lenne. Azonnal bünti, kaloda, börtön, talán még le is köpnének. Nem akarok én visszamenni a kőkorba, de olyan jó lenne ha meghagynák nekem a választás lehetőségét.

Az állam minden céget kötelez, hogy legyen bankszámlája. Minek??? Hogy követhetőek legyenek a pénzügyi tranzakciók? Nekem ugyan nem fontos, hogy követni tudjam a tranzakcióimat. Jahogy az államnak fontos, hogy követni tudja. Akkor viszont kérnék ingyenes bankszámla vezetési lehetőséget. Majd ha akarok dombornyomott kártyát meg toronyórát láncostól akkor majd befizetek és örülök a drága banki szolgálatásoknak.

Szóval ez a bankoknak giga nagy biznisz, nekünk nem. Bohóckodunk itt a bankadóval. Bankadó helyett csak annyit kellett volna tenni, hogy a nyominger APEH 1 azaz egy darab beszedési számlaszámot ad meg és a cégek havonta 1 db utalást ejtenek meg. A 6-10 utalás helyett. Utalásonként 100-1000-10000 Ft lenyúlása mellett cégenként, havonta.

Havi szinten iszonyat költséget tesz ki, hogy egy nyomoronc weblapra be tudok lépni és el tudok költeni egy csomó pénzt.

Másik dolog, hogy olvastam itt, hogy a bankok így meg úgy áthárítják. a bankadót Addig nekem ne rinyáljon egy bank se amíg nagyjából minden bokorban van egy bankfiók kismillió alkalmazottal... Mi a picsának kéremszépen??? Tegyen ki egy ATM-et és csókolom.  Örüljön, hogy egyáltalán a pénzem közelébe engedem. Egy-egy bankfiók/város pont elég is lenne. A banki irodakukacok meg mehetnének termelni valamit. Mondjuk krumplit. Úgyis szarban van a mezőgazdaság.

A bejegyzés trackback címe:

https://irodakukac.blog.hu/api/trackback/id/tr552419586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy hang 2010.11.03. 15:38:11

Teljesen igazad van!
Politikai demokrácia alapja a gazdasági demokrácia lenne, ami sose volt. Ha tudják, akkor a gonddal és kockázattal járó reálgazdaság megkerülésével - spekulációval, pénzpiaci muveletekkel - szaporítják a pénzt, ha pedig nem lehet kikerülni a termelőgazdaságot, akkor monopolhelyzetek kialakításával érik el, hogy minél több profithoz és kamatjáradékhoz jusson a nemzetközi pénzoligarchia. Az előállítandó hozam mértékét megszabja az önkényesen meghatározott kamatjövedelem, amely automatikusan növekszik elszakadva a reálgazdaság lehetséges növekedésétől. Másik para, hogy a kamatmechaniztmus elveszi az értékteremtő rétegek jövedelmének negyedét-harmadát. Államadósság törlesztésére itthon idén 1230 milliárd forintot forditanak, és még igy is nőni fog. Hova a pélcsába?
Közgazdászokat, jogászokat, politikusokat a Holdra!
Ja igen, még valami. Az emberek ugye tudják hogy a politikusok bohóckodnak a parlamentben, és ebbe bele is egyeznek, mégpedig az adójuk ennek a beleegyezésnek az alapja!
süti beállítások módosítása