A józan paraszti ész teljes hiánya

A napi ügyek intézésekor szinte minden esetben akad egy olyan kreténség amit megváltoztatva vagy egyszerűbbé téve én személy szerint boldogabb lennék, de gondolom nem csak én. Le a bürokráciával!

Friss topikok

  • egy hang: Teljesen igazad van! Politikai demokrácia alapja a gazdasági demokrácia lenne, ami sose volt. Ha t... (2010.11.03. 15:38) Minek nekem bank???

Linkblog

Archívum

Aláírási címpéldány WTF

2010.11.04. 07:00 | Robot___ | Szólj hozzá!

Most megint egy őskövület következik kéremszépen az aláírások és a pecsétek világából.

Tegnap volt szerencsém az egyik telefonos cégnél céges telefon előfizetést ügyintézni. A pozitív oldalát is meg kell említenem, mert a számhordozás, úgy SIM kártyák, előfizető váltás, stb nagyon flottul ment, hiba nélkül, minden kötözködés mentesen.

Mivel cégről van szó minden felé biznonyítanom kell, hogy aláírhatok. Ha már van a telefonos kompániánál múltad akkor a cégkivonat/cégbírósági végzéstől megkímélnek, egyébként azt sem lehet megúszni. Viszont az aláírási címpéldány az kell. Ez egy fezni amit vagy egy ügyvéd vagy egy jegyző lestemplizett és mindenki aláfirkálta a nevét. Nem magyarul egy nagy good-for-nothing. Személyigazolvány+lakcímkártya kombóval minden bizonnyal egy nagyon hatásos azonosítási forma, de papírkorszaki megoldás és másfél nap alatt gyártok egy olyat amit az ügyintéző néni lazán bevenne. Ráadásul a címpéldány gyártásáért jól le is szokták húzni a cégeket induláskor. 2-3e Ft-ot lazán elkérnek egy A4-es papír nyomtatásáért, illetve a hitelesítéséért. Annak a tintának mikrogrammja tuti aranyárban van.

Van EEEE cégadatbázis. Meg az embereket is elektronikusan tárolják. Meg van adóadatbázis. Meg a közlekedésieknek is van adatbázisa. Stb... Ezen felül van RFID, vonalkód, 2D kód, mágnescsík, chipkártyás azonosítás csak, hogy a legismertebbeket említsem. Mi a tökért nem lehet mindet összevonni? Egy fasza kártyára?

Mindenhol van már kódolvasó, még a mobilomban is van ilyen program, a zsernyákoknál is lehetne. A kártyán csak a legszükségesebbek lennének rajta, meg egy link a ÁllamiFacebook oldalamra. Aztán majd mindenki megnézi a profilomat, vagy azt a részét ami neki engedélyezett. Meg lehetne kímélni egy csomó embert a papírgyártástól, helyette mint korábban említettem mehetnének kapálni pl. Kevesebb plasztik kártya is fogyna, illetve az APEHnek sem lenne probléma, hogy elbaszták a papír rendelést.

Milyen szép is lenne az élet ha nem kellene aláírási címpéldány, lakcímkártya, külön jogsi kártya, adókártya, tajkártya, rokiigazolvány, FÖLDHIVATALI szarságok, erkölcsi bizonyítvány, diákigazolvány, iskolalátogatási igazolás, táppénz papírok...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://irodakukac.blog.hu/api/trackback/id/tr902421627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása